At Night I Fly

Trots det ständigt närvarande våldet, är ändå frågan om det inte är det själsliga nedbrytandet är det som skrämmer mest på det hårdbevakade fängelset i New Folsom.

Spoon Jackson och de andra internerna på ökända New Folsom Prison kämpar för att hitta livsmening i den våldsamma verkligheten innanför fängelsemurarna. För några av dem finns ett andningshål - projektet Arts in Correction - där fångarna träffas, skriver poesi, spelar musik och för en gångs skull kommunicerar över de ras- och gänggränser som styr deras liv på rastgården. Titeln är tagen från sista strofen ur en av Spoons dikter:  ”Today I died. I died yesterday and tomorrow. At night I fly.”

Michel Wenzer (f.1968) är regissör, fotograf och tonsättare. 2002 regisserade han kortfilmen Three Poems by Spoon Jackson för SVT/Dokumentär. 2011 vann han en Guldbagge för dokumentären At Night I Fly.

TriArt tycker: Ett lika skickligt berättat fängelsereportage som fascinerande människoporträtt. Wenzer målar upp en omänsklig verklighet och lyckas samtidigt åstadkomma en av de senaste årens mest rörande hyllning till konsten.

At Night I Fly

Titel At Night I Fly

Originaltitel At Night I Fly

År 2011

Längd 94 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Michel Wenzer

Skådespelare Spoon Jackson, Jim Carlson, Rick Misener

Relaterade: