Att angöra en brygga

Hasse & Tages lekfulla skärgårdsklassiker håller än!

På Ensamholmen väntar kräftorna, nykokta, röda och läckra. Gästerna seglar in mot ön och de har dryckerna med sig. Det ska bli kräftskiva och alla är inställda på en riktigt trevlig kväll. Men först måste båten angöra bryggan …

Hasse & Tage följde upp sin debut Svenska bilder med en vässad crazy-komedi som snabbt fann sin plats i den svenska folksjälen där den har stannat sedan dess.

Tage Danielsson (1928 - 1985) tillhör Sveriges mest folkkära underhållare. Han regidebuterade med den tidstypiskt knäppa Svenska bilder, han finslipade sitt regissörskap i Att angöra en brygga och skrev sedan in sig i den svenska filmhistorien som regissör till komiska storverk som exempelvis I huvet på en gammal gubbe, Äppelkriget, Mannen som slutade röka, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och Picassos äventyr. Han låg även bakom flera böcker, revyer och TV- och radioprogram. Inte minst är han hjärnan bakom P1:s Sommar.

TriArt tycker: Klassisk humor som har åldrats förvånansvärt väl tack vare den komiska tajmingen hos Gösta Ekman, Birgitta Andersson och Lars Ekborg. Håller att ses hur många gånger som helst.

Att angöra en brygga

Titel Att angöra en brygga

Originaltitel Att angöra en brygga

År 1965

Längd 103 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissör Tage Danielsson

Skådespelare Gösta Ekman, Monica Zetterlund, Birgitta Andersson, Lars Ekborg, Tage Danielsson, Hans Alfredson

Manus Tage Danielsson, Hans Alfredson