Babycall

Noomi Rapace visar vad hon går för i en tajt psykologisk thriller komplett med obehagliga röster, hemliga lekkamrater och mystiska mord.

Anna flyttar in i en lägenhet med sin 8-åriga son Anders. Där lever de på hemlig adress för att undkomma en misshandlande pappa. Anna som är av överbeskyddande natur köper en babycall för att kunna hålla koll på sonen, men plötsligt börjar hon höra andra saker ur apparaten. Ljud hon uppfattar som mordet på ett barn.

Norska regissören Pål Sletaune har satt samman en tajt thriller som för tankarna både till Polanski och Hitchcock. Noomi Rapace prisades vid Roms filmfestival för sin insats i huvudrollen som Anna.Pål Sletaune (f. 1960) slog igenom med Junk Mail 1997 där han gav den snokande brevbäraren ett ganska obehagligt ansikte. Med Naboer från 2005 visade han att han även behärskar den mer otäcka sidan av thrillergenren, något som han ytterligare bevisar med Babycall.

TriArt tycker: Noomi Rapace skiftar skickligt mellan vanlig föräldraängslighet och ren och skär paranoia i en lätt klaustrofobisk thriller. Polanskikusligt i den smartare skolan.

 

Babycall

Titel Babycall

Originaltitel Babycall

År 2011

Längd 96 min

Länder Norge

Undertexter Svenska

Språk Norska, svenska, svenska

Regissör Pål Sletaune

Skådespelare Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Vetle Qvenild Werring

Producenter Turid Øversveen

Manus Pål Sletaune

Relaterade: