Barnmorskan

Ett mästarmöte mellan två av Frankrikes finaste aktriser.

Claire är en uppskattad barnmorska som närmar sig slutet av sitt yrkesliv och har hamnat på kollisionskurs med de moderna sjukhusens metoder och effektivitetskrav. En dag får hon ett märkligt telefonsamtal. Béatrice, hennes fars extravaganta älskarinna som försvann spårlöst för 30 år sedan, har viktiga nyheter och vill träffas. Deras möte blir en dramatisk kollision mellan två motsatta själar. Claire är strikt och kontrollerad renlevnadsivrare medan Béatrice har en minst sagt avslappnad hållning till livets måsten och en extremt tillåtande syn på livets goda.

Martin Provost (f. 1959) inledde sin karriär som skådespelare, bland annat på den franska nationalteatern Comédie Francaise. Men sedan några år ägnar han sig helt åt att skriva och regissera. Han regidebuterade med komedin Tortilla y cinema 2003. Det internationella genombrottet kom några år senare med Seraphine (2011) och befästes med författarporträttet Violette (2013).

TriArt tycker: Det här är Catherine Deneuves och Catherine Frots film helt och hållet. De båda mästarinnorna strålar tillsammans och fyller den här oväntad-vänskap-historian med både hjärta och charm.

Barnmorskan

Titel Barnmorskan

Originaltitel Sage femme

År 2017

Längd 117 min

Länder Frankrike

Undertexter Svenska

Språk Franska, Franska

Regissör Martin Provost

Skådespelare Catherine Deneuve, Catherine Frots, Olivier Gourmet

Producenter Olivier Delbosc

Manus Martin Provost

Relaterade: