Efter stormen

Hirokazu Kore-eda imponerar med ännu en svidande vacker familjehistoria

Ryotas dagar som prisbelönad författare är långt borta, nu försörjer han sig som privatdetektiv och slösar bort det mesta han tjänar på spel. Han kämpar för att återknyta kontakten med sin son, problemet är att varken hans mor eller ex-fru litar på honom längre. Men en stormig sommarnatt får Ryota chansen att visa att han för en gångs skull menar allvar …

Med känsliga fingrar och en tonträff utöver det vanliga skildrar Hirokazu Kore-eda all den kärlek, bitterhet, besvikelse, hopp och värme som ryms i en familj.

Hirokazu Kore-eda (f.1962) började sin filmiska bana med att göra dokumentärer för TV. Han hyllades stort för flera av dem och 1995 långfilmsdebuterade han med Maborosi som prisades vid Venedigs filmfestival. Efter det har Kore-eda haft en stadig produktionstakt och med filmer som Efter livet, Barnen som inte fanns, Still Walking, Sådan far, sådan son och Systrarna räknas han till Japans allra främsta filmskapare. Som familjeskildrare med ett absolut gehör för mänskliga relationer är han en värdig arvtagare till den japanska mästaren i genren - Yasujiro Ozu.

 

Efter stormen

Titel Efter stormen

Originaltitel Umi yori mo mada fukaku

År 2016

Längd 117 min

Länder Japan

Undertexter Svenska

Språk Japanska

Regissör Hirokazu Kore-eda

Skådespelare Abe Hiroshi, Maki Yoki, Yoshizawa Taiyo, Kiki Kilin

Producenter Matsuzaki Kaouru, Yose Akihiko, Taguchi Hijiri

Relaterade: