A Bucket of Blood

Ur B-filmslegendaren Roger Cormans 50-talsproduktion är A Bucket of Blood kanske den som sticker ut allra mest. En vasst dråplig satir över den amerikanska beatnik-eran.

Walter Paisley är en ohipp servitör på ett hippt kafé. Han drömmer om att bli skulptör, men har ärligt talat inte talangen. Inte förrän han av misstag råkar avliva en katt och döljer olyckan genom att klä in katten i lera. Han presenterar den påpassligt som ett konstverk döpt till ”Dead Cat”. Det blir en omedelbar succé som Walter väljer att följa upp med fler i samma stil, fast nu med namn som ”Murdered Man” och liknande …

Roger Corman (f. 1926) tillhör filmvärldens mer flitiga aktörer. Förutom de närmare 60 filmer som han har regisserat så har han producerat någonstans kring 385 filmer. Ett stående skämt i Hollywood lär lyda att Corman kan förhandla om en produktion från en telefonhytt, spela in den i samma hytt och finansiera den med växelmynten han får tillbaka. Han är dessutom känd för att ha ett fint öga för att se talang och har varit med och sparkat igång karriären för bland andra Jonathan Demme, Francis Ford Coppola, Ron Howard, John Sayles, James Cameron och Martin Scorsese för att nämna några.

TriArt tycker: En B-filmspärla av det mer glänsande slaget, betydligt mer välgjord än vad man kanske tror. Det är egentligen bara scenografin, och kanske en och annan skådespelarinsats, som skvallrar om att filmen är inspelad för mindre än en spottstyver och under endast fem dagar. Det var filmer som denna som skapade uttrycket svart komedi.

A Bucket of Blood

Titel A Bucket of Blood

Originaltitel A Bucket of Blood

År 1959

Längd 66 min

Länder USA

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Roger Corman

Skådespelare Dick Miller, Barboura Morris, Antony Carbone

Relaterade: