Conquering China

Johan Jonason bjuder på sig själv i ett smärtsamt underhållande försök att etablera sig som artist i framtidslandet Kina.

En svensk popsångare lämnar ett krisande Europa för att etablera sig som artist i ett Kina som just gått om USA som världens största ekonomi. Förutsättningslöst söker han kontakt med producenter, DJ:s och redan etablerade européer (som Jean Michel Jarre och Robert Wells) för att få hjälp. Men världen som möter honom är inte vad han förväntat sig.

Efter en rad uppmärksammade kortfilmer långfilmsdebuterade Johan Jonason (f. 1970) med Behandlingen 2009. Han har sedan varvat skådespeleri (bland annat i Play och Hotell) med regi. 2012 vann han en Guldbagge för kortfilmen Dance Music Now. Hans andra långfilm Conquering China är en dokumentärhybrid där han gör sitt bästa för att inleda en musikalisk karriär i Kina.

TriArt tycker: Johan Johansson utmanar sig själv och upptäcker ett Kina som inte bara sprungit om oss ekonomiskt, utan som dessutom har mage att inte bry sig särskilt mycket om vad vi tycker. Personlig, tankeväckande och frustrerat underhållande!

Conquering China

Titel Conquering China

Originaltitel Conquering China

År 2014

Längd 70 min

Länder Sverige

Språk Svenska/Engelska

Regissör Johan Jonason

Skådespelare Johan Jonason, Robert Wells, Jean-Michel Jarre

Relaterade: