Demonlover

Multibegåvade fransmannen Olivier Assayas visar noir-takterna i en stiliserad techno-thriller drypande av maktspel, känslokyla och själslig tomhet.

Diane har fått i uppdrag av en förmögen affärsman att sluta avtal med en japansk studio som ligger i frontlinjen när det gäller animerad 3D-pornografi. Hennes assistent, Elaine, misstänker dock att något inte står rätt till med Dianes lojaliteter. Samtidigt arbetar ett annat bolag för att hinna före med affären. Alla inblandade är redo att göra allt för att  vinna, även om det innebär att sälja sin själ …

Olivier Assayas (f. 1955), son till manusförfattaren Jacques Remy , utvecklade tidigt ett starkt intresse för film. Efter att ha gjort en rad kortfilmer började han jobba på ansedda filmtidningen Cahiers du Cinema som skribent och senare redaktör. 1985 började han skriva manus och efter ett par samarbeten med Andé Techiné tog han själv plats i registolen och debuterade med Désordre. Efter det har det blivit 13 långfilmer, som Irma Vep, Mellan två höstar, Sommarminnen och den lysande miniserien Carlos.

TriArt tycker: En vässad stilövning från en av Frankrikes mest namnkunniga regissörer. Sonic Youth och Darkthrone står för musiken.

Demonlover

Titel Demonlover

Originaltitel Demonlover

År 2002

Längd 117 min

Länder Frankrike

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Olivier Assayas

Skådespelare Connie Nielsen, Gina Gershon, Chloe Sevigny

Relaterade: