Det var en gång en skog

Efter framgångarna med Pingvinresan och Flickan och räven bjuder Luc Jacquet in till ännu en hisnande vacker naturupplevelse.

I Det var en gång en skog kan för vi första gången se hur en regnskog växer fram när franske ekologen och botanisten Francis Hallé beger sig djupt in i den tropiska djungeln. In i det som är själva hjärtat, eller ska vi kanske kalla det lungorna, för allt liv på vår jord. Ett otämjt universum där alla levande varelser spelar en avgörande roll för att upprätthålla det bräckliga ekosystemet.

Luc Jacquet (f. 1967) var bara 24 när han första gången besökte Antarktis. Där arbetade han som forskare och tillbringade en stor del av sin tid att märka och filma pingviner. Fascinationen för det han såg växte och sakta men säkert började han släppa forskningen till förmån för filmandet. När han några år senare återvände till Sydpolen fokuserade han på att dokumentera Kejsarpingviner inför det som skulle bli en av de mest framgångsrika dokumentärerna genom tiderna – Pingvinresan. Han följde upp framgångarna med spelfilmen Flickan och räven innan han träffade Francis Hallé och återigen gav sig ut i naturen för att fånga livet i regnskogen i Det var en gång en skog.

TriArt tycker: En fantasifull och storslagen naturupplevelse som bjuder in till både tanke och handling.

 

Det var en gång en skog

Titel Det var en gång en skog

Originaltitel Il était un fôret

År 2013

Längd 78 min

Länder Frankrike

Undertexter Svenska

Språk Franska

Regissör Luc Jacquet

Skådespelare Luc Jacquet, Francis Hall, Michel Papineschi

Relaterade: