Fish Tank

Låt er inte luras av ett betonggrått, hopplöst Essex. Fish Tank är fylld av energi och livskraft som är svår att värja sig mot. Inte minst tack vare Katie Jarvis som tillhör de största brittiska utropstecknen sedan Samantha Morton tappade bort sig i Under The Skin.

Mia är 15 år och bor i de tristare delarna av Essex tillsammans med sin mamma Joanne och sin yngre syster Tyler. Tillvaron är stökig och bråk hänger ständigt i luften. Men så träffar Joanne säkerhetsvakten Connor. Han tar med familjen på utflykter och ger Mia en glimt av ett familjeliv som hon inte är van vid. Men hans utstrålning väcker också andra, mer vuxna känslor …

Andrea Arnold slog igenom redan med den Oscarbelönade kortfilmsdebuten Wasp. Hon har sedan förfinat sin stil via Red Road och Fish Tank. När hon avslöjade att hennes nästa projekt var att ta sig an Emily Brontes klassiker Wuthering Heights ögonbrynen lika mycket som förväntningarna.  

TriArt tycker: Kompromisslöst drama som undviker offerfällan galant och istället bjuder på ett av 2009 års kaxigaste personporträtt.

 

Fish Tank

Titel Fish Tank

Originaltitel Fish Tank

År 2009

Längd 123 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Andrea Arnold

Skådespelare Kate Jarvis, Michael Fassbender, Kierston Wareing

Relaterade: