The Florida Project

Kantstött feelgood från Floridas bakgårdar

Monee är sex år och bor med sin mamma Halley på ett ruffigt motell. Tillsammans med sina jämngamla kompisar drar Monee omkring i den inte särskilt barnvänliga miljön och gör hyss. Det närmaste pappa hon har är motellägaren Bobby, en resignerad humanist, som gör sitt bästa för att hålla ett öga på barnen, vilket inte är det lättaste ...

Sean Baker (f.1971) regidebuterade 2000 med Four letter words som handlade om attityder, språk och uttryck hos Amerikas unga män. Han följde upp med Take out (2204) som han regisserade tillsammans med Shih-Ching Tsou. Men det internationella genombrottet kom inte förrän hans femte film Tangerine (2015) och förstärktes rejält med The Florida Project (2017) där den alltid sevärde Willem Dafoe vann en välförtjänt Oscar för sin insats som motellägaren Bobby.

TriArt tycker: Willem Dafoe nominerades för en välförtjänt Oscar, men det är Brooklyn Prince som är det stora utropstecknet i den här må bra-pärlan. Livsglädje, energi och klarsynthet från Floridas skuggsida.

The Florida Project

Titel The Florida Project

Originaltitel The Florida Project

År 2017

Längd 111 min

Länder USA

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Sean Baker

Skådespelare Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite

Manus Sean Baker, Chris Bergoch

Relaterade: