För dig naken

Sara Broos målar ett ömsint och nervigt porträtt av sin gudfar - konstnären Lars Lerin. En man med en stökig bakgrund fyllt av osäkerhet men som nu hittat vägen till en mer stabil tillvaro tillsammans med sin nyfunna kärlek.

När filmen inleds har Lars Lerin brutit med sitt gamla liv. Han söker en ny kärlek, men är trött på jakten efter den rätte.  Kan man bli kär bara för att man vill det? Men när han träffar Manoel via Skype faller allt på plats. Eller ..?

Sara Broos är där med sin kamera från allra första början och följer paret med känsligt öga under tre år.

Sara Broos (f. 1977) är dotter till konstnärerna Karin och Marc Broos. Hon har tidigare prisats för kortfilmen Time to be. För dig naken är hennes långfilmsdebut och den vann pris för bästa dokumentär på Göteborgs Filmfestival 2012 med motiveringen:”En generös och kärleksfull skildring av ett starkt möte mellan känslor och hjärna. Regissören bjuder in oss i en film om tolerans och om vikten om av att hålla sitt hjärta öppet. Och om att våga möta det okända. Med vackra och poetiska bilder följer vi på nära håll huvudpersonerna i medgångar och motgångar.”

TriArt tycker: En överraskande varm film som bjuder på både själsligt mörker och mänsklig humor. Sara Broos balanserar elegant den ganska delikata känslokampen mellan Lars och hans brasilianske vän. Lars Lerin är inte alltid sympatisk och här finns en del frågetecken som balanseras upp av en stor dos närhet och hjärta.

 

För dig naken

Titel För dig naken

Originaltitel För dig naken

År 2012

Längd 74 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissör Sara Broos

Medverkande Lars Lerin, Manoel Marques

Relaterade: