Hallo Baby

Det är visserligen inte hon som regisserar, men Hallo Baby genomsyras ändå helt av Marie-Louise Ekmans uppkäftiga lekfullhet. Sådana här filmer görs helt enkelt inte längre.

En flicka växer upp i en storstad. Först är hon själv ett barn. Innan filmen är slut har hon fått ett eget. Däremellan har hon försökt hitta en egen plats i tillvaron. En plats som uppfyller hennes växlande behov av auktoritet, självständighet och gemenskap.

Johan Bergenstråhle (1935-1995) inledde sin karriär som filmskribent innan han fick sitt genombrott som teaterregissör. Han var med och startade Öresundsteatern i Malmö innan han flyttade till Uppsala stadsteater och senare var verksam Stockholms stadsteater. Han regisserade några filmer för TV innan han 1973 vann en bästa regi-Guldbagge för sin film Jag heter Stelios. 1976 kom Hallo Baby som han gjorde efter manus av sin dåvarande fru Marie-Louise Ekman.

TriArt tycker: Med Marie-Louise Ekmans självbiografiskt färgade manus i ryggen har Johan Bergenstråhle skapat ett visuellt fyrverkeri som står i en klass för sig. Frisinnat, naket, experimentellt, uppkäftigt och lekfullt.

Hallo Baby

Titel Hallo Baby

Originaltitel Hallo Baby

År 1976

Längd 106 min

Länder Sverige

Språk Svenska

Regissör Johan Bergenstråhle

Skådespelare Marie-Louise Ekman, Malin Gjörup, Keve Hjelm, Toivo Pawlo

Producenter Bengt Forslund

Manus Marie-Louise Ekman

Relaterade: