The Hateful Eight

En blodig kammarwestern regisserad av Quentin Tarantino

Den ärrade prisjägaren The Hangman transporterar sin senaste ”fångst” genom ett vintrigt Wyoming. En snöstorm närmar sig och han plockar han upp två främlingar längs vägen. Tillsammans bestämmer de sig för att ta skydd i ett härbärge som ligger i närheten. Men där möts de inte av ägaren utan av fyra okända ansikten. Stormen viner allt hårdare och de åtta resenärerna tvingas inse att alla kommer inte att ta sig därifrån med livet i behåll …

Quentin Tarantino (f.1963) satte formen för 90-talets indiescen redan 1992 med debuten Reservoir Dogs. Uppföljaren Pulp Fiction var ännu mer inflytelserik och gjorde Tarantinos fingertoppskänsla för svängiga soundtrack och übercool dialog till ett varumärke. Få andra regissörer har låtit sina influenser lysa igenom så friskt, kärleksfullt och öppet utan att tappa sin personliga stil.

TriArt tycker: Tarantino blandar western med det-slutna-rummet-deckare och levererar en smutsig kanonad av rappa repliker, övervåld och ett lika vackert som stiliserat foto.

The Hateful Eight

Titel The Hateful Eight

Originaltitel The Hateful Eight

År 2015

Längd 168 min

Länder USA

Undertexter Svenska

Språk Engelska, Engelska

Regissör Quentin Tarantino

Skådespelare Samuel L Jackson, Kurt Russel, Jennifer Jason Leigh

Relaterade: