The heart is a drum

En dokumentär i världsklass om hur en ung man med brustet hjärta inspirerade några av världens främsta musiker.

OBS! Endast textad på engelska

Efter ett misslyckat förhållande med en svensk tjej sommaren 1971 återvänder Klaus Dinger hem till Düsseldorf. Här finner han tröst i trummorna och lever ut sin längtan efter att en dag återse sin förlorade kärlek. I ett repetetivt, hypnotiskt beat visualiserade han känslan av att aldrig ge upp och lät sin hjärtesorg pulsera ut via band som NEU! och La Düsseldorf.
Det unika beatet, ”motorik”, smittade snabbt av sig i musikvärlden. Genom arkivmaterial och personliga intervjuer med musiker som bland andra Iggy Pop, Bobby Gillespie (Primal Scream), Gudrun Gut och Stephen Morris (Joy Division/New Order) följer filmaren Jacob Frössén de fascinerande spåren efter Klaus Dinger.

Jacob Frössén är filmare och musiker född i Stockholm. Han debuterade med den kritikerrosade En film om Olle Ljungström (2009) som sedan följdes upp av de närgångna porträtten Henric de la Cour (2013) samt Sara-Vide Ericson (2014). Förutom film har Frössén även gjort diverse musikvideos till bland andra Mattias Alkberg och Nina Kinert. Han har även arbetat med grafisk form och illustration till främst skivomslag, men även till flera av senare års mest uppmärksammade filmer såsom Belleville BabyKiki och Min lilla syster. Frössén är en av två medlemmar i musikgruppen Skriet.
 
TriArt tycker: Med avstamp i ett lika basalt som effektivt trumbeat målar Jacob Frössén upp ett känsligt porträtt av den excentriske Kraut-ikonen Klaus Dinger och får på köpet personliga anekdoter om livet, musiken och vad som driver den framåt från stjärnor som Iggy Pop, Gudrun Gut och Bobby Gillespie med flera. Drömskt, tankeväckande och mycket bra!

 

The heart is a drum

Titel The heart is a drum

Originaltitel The heart is a drum

År 2019

Längd 63 min

Länder Sverige

Undertexter Engelska

Språk Engelska, Tyska

Regissör Jacob Frössén

Medverkande Iggy Pop, Kim Gordon, Bobby Gillespie, Gudrun Gut, Stephen Morris, Emma Gaze, Michael Rother, Miki Yui

Producenter Dylan Williams, Jacob Frössén

Utanför TriArt Jacob Frössén intervjuas i Filter

Relaterade: