Hjärtat

Om du älskar mig, varför ligger du inte med mig?

Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men det finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en kall verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv. I sin debutlångfilm river regissören, skådespelerskan och auteuren Fanni Metelius upp förutfattade meningar om vad som får vår puls att slå snabbare.

Med prisade och kritikerrosade insatser i bland annat kortfilmen Banga inte och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist, har Fanni Metelius (f. 1987) fått filmvärldens ögon att följa henne. I långfilmsdebuten Hjärtat (där hon står för manus, regi, klipp och har huvudrollen) visar hon prov på det ocensurerade berättande som blivit hennes signum. Här finns klarsynt komik såväl som ett skarpt öga för samtiden.

TriArt tycker: Fanni Metelius levererar en lika ärlig som tonsäker relationsskildring av idag. Välspelat och pricksäkert.

 

Hjärtat

Titel Hjärtat

Originaltitel Hjärtat

År 2017

Längd 104 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska, Engelska

Språk Svenska

Regissör Fanni Metelius

Skådespelare Fanni Metelius, Ahmed Berhan, Leona Axelsen, Suzanne Reuter

Producenter Rebecka Lafrenz, Mimmi Spång

Manus Fanni Metelius

Relaterade: