I skuggan av Bronx

Robert DeNiro rör sig i välbekanta miljöer när han tar sig an vännen Chazz Palminteris lågmälda uppväxthistoria.

Calogero blir vittne till hur en av de lokala gangsterbossarna, Sonny, försvarar sin vän och slår ihjäl en man. När polisen börjar fråga vad som har hänt väljer Calogero att inte säga något., vilket väcker Sonnys respekt och han tar den unge mannen under sina vingars beskydd. Calogeros pappa ser vad som håller på att hända och konfronterar sin son. Calogero tvingas nu välja mellan att förtjäna respekt som sin far, eller kontrollera den som Sonny.

Med över 90 filmer i bagaget och ett gäng ikoniska rollprestationer behöver skådespelaren Robert DeNiro (f. 1943) ingen närmare presentation. Som regissör är han inte lika bekant, trots att han bevisat sin fingertoppskänsla i både debuten I skuggan av Bronx och Den innersta kretsen från 2006. I intervjuer har han låtit meddela att det är tveksamt om det blir några fler besök bakom kameran. Orsaken? ”För mycket att hålla reda på”.

TriArt tycker: Robert DeNiro visar upp en oväntat stillsam sida i sin regidebut. Att både Palminteri och DeNiro är personligt engagerade i filmen lyser igenom i deras rollprestationer som är betydligt mer lågmälda och finkänsliga än vad någon av dem har presterat på väldigt, väldigt länge.

I skuggan av Bronx

Titel I skuggan av Bronx

Originaltitel A Bronx Tale

År 1993

Längd 121 min

Länder USA

Språk Engelska

Regissör Robert De Niro

Skådespelare Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato

Relaterade: