In the Loop

När TV-serien The Thick of It, eller Trist herr minister som den hette på svenska, uppgraderas till långfilm resulterar det i en färgstark lektion i snärtiga svordomar. Det engelska språket har sällan varit så … eh … uttrycksfullt

Simon Foster är en mindre betydelsefull minister som oavsiktligt hamnar i strålkastarljuset när han duckar frågan om britterna ska stötta USA:s trupper i mellanöstern med svaret ”Ett krig är oförutsebart”. Ingen, inklusive han själv, förstår vad han egentligen menar. Men bollen har satts i rullning och Foster blir hett politiskt villebråd för både media och de politiska fraktioner som är för eller motsätter sig en invasion av området. Ansvaret att rädda ansiktet på Foster, partiet och premiärministern ansikte landar på den koleriske Malcolm Tuckers axlar -  en herre med ett lika stort som ocensurerat ordförråd.

Förutom hyllade The Thick of It ligger Armando Iannuccis satiriska penna bland annat bakom brittiska TV-favoriter som Steve Coogans Knowing Me, Knowing You … With Alan Partridge och Time Trumpet. Tillsammans med HBO har han också gjort en amerikansk, betydligt snällare variant av The Thick of It - Veep.

TriArt tycker: En politiskt vässad och speedat elak The Office med en ordrikt obetalbar dialog som håller för både en och två repristittar.

In the Loop

Titel In the Loop

Originaltitel In the Loop

År 2009

Längd 106 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Armando Iannucci

Skådespelare Tom Hollander, Peter Capaldi, James Gandolfini

Relaterade: