In This World

Närheten och råheten i Michael Winterbottoms återskapande av två unga flyktingars resa från Pakistan till London ger In This World en dokumentär känsla som är svår att skaka av sig.

I skuggan av 11 september-attackerna flyr många Afghaner till Pakistan. Tonåringarna Jamal och Enayat är två av dem. De bestämmer sig för att lämna det hårda livet i flyktinglägret och söka lyckan i London. Till fots och på skumpiga tar de sig genom Centralasien för att sedan gömmas i containrar för att ta sig över vattnet till Europa. Hela tiden med ögonen öppna för att inte hamna i händerna på hårdhänta gränsvakter eller opålitliga människosmugglare.

Michael Winterbottom undviker skickligt att fastna i ett fack genom att ständigt överraska med sina val. Efter genombrottet med Fjärilskyssar 1995 har han hoppat friskt mellan olika stilar och har än så länge landat stadigt i stort sett varje gång.

TriArt tycker: En ilsken påminnelse om en verklighet som de flesta av oss undviker att se. Engagerande, spännande och sorgligt.

In This World

Titel In This World

Originaltitel In This World

År 2002

Längd 88 min

Länder Storbritannien

Språk Farsi, Engelska, Engelska

Regissör Michael Winterbottom

Skådespelare Jamal Udin Torabi, Enayatullah, Xavier Jamaux

Relaterade: