Ingen tid för kärlek - En film om Johnny Bode

Schlagerstjärna, skojare, kleptoman, operettkung och snuskmusikinnovatör

Johnny Bode hade stora succéer både i Sverige och Europa, men ändå är han idag helt utskriven ut historien. Varför? Hans liv är så innehållsrikt och så bisarrt att det nästan är svårt att tro att det är sant. Besatt av personen, historien och levnadsödet sätter Bo Sjökvist in Johnny Bode i ett samhälleligt perspektiv och skapar en levande bild av den udda människan bakom rubriker som ”Grammofonsuccé för 17-årige Johnny Bode”, ”Johnny Bode drar fulla hus”, ”Plattcharmör fast för checkbedrägeri”, ”Johnny Bode hotade kumpan med revolver”, ”Bode omyndigförklarad”, ”Bluffade till sig julskinka på Malmöhotell”, ”Bode gör show för Quisling”, ”Bode på mentalsjukhus” och ”Komponist im Landesgericht” med mera.

Bo Sjökvist är dokumentärfilmare, författare och journalist, känd för att porträttera människor och händelser utanför marginalen. Han har också varit programledare, reporter och producent på Sveriges radio samt dokumentärfilmskonsulent på Film i Väst och projektledare på SVT i Göteborg. 2016 nominerades han till stora journalistpriset för sin dokumentärserie Mitt psyke och jag.

Bengt Löfgren är dokumentärfilmare och fotograf. Han har gjort flera prisbelönta TV-dokumentärer och har tidigare arbetat med Bo Sjökvist bland annat med dokumentären Predikanten (om Målle Lindberg), El Salama-fakir och festivalvisade kortfilmen Matlagningsprogrammet ingen talar om längre. 2016 gjorde han den uppmärksammade TV-dokumentären Ensamma mot IS tillsammans med Sanna Klinghofer.

TriArt tycker: Han brände sitt ljus i båda ändar, tog sig från botten till toppen tillbaka till botten för att sedan sedan resa sig på 10 och bränna alla sina chanser igen. Ett färgstarkt unikum i svensk populärhistoria med ett betydligt mer spännande livsöde än några snuskiga visor från 60-talet.

 

Ingen tid för kärlek - En film om Johnny Bode

Titel Ingen tid för kärlek - En film om Johnny Bode

Originaltitel Ingen tid för kärlek - En film om Johnny Bode

År 2017

Längd 73 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissörer Bo Sjökvist, Bengt Löfgren

Medverkande Bo Sjökvist, Lillemor Dahlqvist, Ingmar Norlén, Mattias Ehn

Producenter Fredrik Lange

Manus Bo Sjökvist, Bengt Löfgren, Fredrik Lange

Relaterade: