Isabelle

En uppväxthistoria signerad Francois Ozon

Isabelle är på semester med sin familj i södra Frankrike. Där träffar hon Felix och bestämmer sig för att det är honom som hon vill ge sin oskuld till. Erfarenheten blir inte som hon har tänkt sig, men den väcker något inom henne. Nya känslor som när hon börjar utforska dem utvecklas till ett farligt spel.

”När jag inledde min karriär, handlade alla mina filmer om tonåringar. Jag ville återvända till det och göra en film om ungdom och kanske visa en annan bild av vad som oftast är en idealiserad period. Fransk film idealiserar ofta ungdomsåren, men jag känner ingen nostalgi alls för den perioden. För mig var det en svår tid i livet och grundidén till den här filmen kommer från det känslan.” – Francois Ozon

Francois Ozon (f. 1967) tillhör Frankrikes mest hyllade och produktiva regissörer. Han långfilmsdebuterade 1998 med Sitcom. Sedan har det blivit över ett dussin långfilmer fyllda av syrlig humor och smart spänning.

TriArt tycker:  Francois Ozon bjuder på en kontroversiell studie av en ung kvinna som utforskar sin egen makt och bristen på densamma. Marine Vacth gör en svår roll med imponerande säkerhet.

 

Isabelle

Titel Isabelle

Originaltitel Jeune et Jolie

År 2013

Längd 95 min

Länder Frankrike

Undertexter Svenska

Språk Franska, Franska

Regissör Francois Ozon

Skådespelare Marine Vacth, Geraldine Pailhas, Frederic Pierrot

Relaterade: