The Look of Love

Steve Coogan gestaltar Paul Raymond, Storbritanniens mörkare svar på Hugh Hefner, i Michael Winterbottoms moderna kung Midas-saga.

The Look of Love är Michael Winterbottoms fjärde samarbete med skådespelaren/komikern Steve Coogan. Den här gången har det resulterat i en gripande historia om Paul Raymond, en gång Storbritanniens rikaste man. som betalade priset för sin förmögenhet med svidande ensamhet.

Den verklige Paul Raymond (1925 – 2008) växte upp i en arbetarfamilj i norra England, men blev Storbritanniens rikaste man efter att ha kringgått de brittiska nakenlagarna genom att göra om sin stripklubb – The Raymond Revuebar – till en medlemsklubb. Där minglade kändisar som till exempel Frank Sinatra, The Beatles och Peter Sellers med de ”bara” rika. Raymond sålde sex som en livsstil. Först på scenen, sedan genom att ge ut tidningar. Han investerade en stor del av pengarna i fastigheter och smeknamnet ”The King of Soho” kom inte till av en slump. Paul Raymond levde sitt liv som en playboy, men dog ensam. När hans dotter, som var den person som stod honom närmast, dog av en överdos 1992 drog han sig undan offentligheten och levde så fram till sin död 2008.

Michael Winterbottom (f. 1961) slog igenom med Fjärilskyssar 1995, han har sedan hoppat friskt mellan olika genrar och tillhör en av de mest produktiva regissörerna idag. Hans imponerande filmproduktion innefattar titlar som till exempel Jude 1996, Welcome To Sarajevo 1998, 24 Hour Party People 2002, In this world 2002, Tristram Shandy 2005 och The Trip 2010. Hans Everyday belönades med FIPRESCI-priset på Stockholm Filmfestival 2012.

TriArt tycker: Radarparet Winterbottom/Coogan behåller humorn, men drar ner på komiken i sitt rakaste drama hittills. Välspelat och träffsäkert. 

 

The Look of Love

Titel The Look of Love

Originaltitel The Look of Love

År 2013

Längd 101 min

Länder Storbritannien

Språk Engelska

Regissör Michael Winterbottom

Skådespelare Steve Coogan, Jennifer Ellis, Nick Hopper

Relaterade: