Loving Vincent

Vincent van Gogh får liv i en färgsprakande deckarhistoria!

29 juli, 1890. En blödande man stapplar ner för gatan i den franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår. Mannen heter Vincent van Gogh och är fortfarande okänd för omvärlden. Något som inom kort kommer att förändras. Men vem var det egentligen som sköt?
150 konstnärer har gjort 65000 oljemålningar som tillsammans sprakar av nerv och mystik i en minst sagt unik film.

Dorotea Kobiela är utbildad på Academy of Fine Arts i Warsawa och har gjort flera animerade kortfilmer. Bland annat Little Postman (2011) som var den första animerade filmen gjord med stereoscope-teknik. Loving Vincent är hennes långfilmsdebut.

Hugh Welchman inledde sin filmkarriär med att göra kortfilmer åt Monty Python innan han startade sitt produktionsbolag Break Thru Films och började arbeta som producent. 2008 vann han en Oscar för kortfilmen Peter and the Wolf. Han har även producerat den grafiska roman-serien Hound. Loving Vincent är hans regidebut.

TriArt tycker: Världens första oljeanimerade film är betydligt mer än bara en expressiv teknik. Loving Vincent pulserar av liv i varje ruta och målar bokstavligen upp ett gåtfullt levnadsöde omgivet av spänning och mystik.

 

Loving Vincent

Titel Loving Vincent

Originaltitel Loving Vincent

År 2017

Längd 94 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissörer Dorotea Kobiela, Hugh Welchman

Skådespelare Robert Gulaczyk, Douglas Booth, Holly Earl

Producenter Ivan Mactaggart, Sean M Bobbitt

Manus Dorotea Kobiela, Hugh Welchman

Relaterade: