Mårten Nilsson hack i häl på improvisationsmusiker i tre stora städer

En mash-up av ett delikat Super-8-filmat turnéliv, briljanta konsertnedslag och märkliga betraktelser av städernas mellanrum

När några av Sveriges främsta improvisationsmusiker möter guldbaggevinnande filmaren Mårten Nilson i projektet "Hear, here!" uppstår en närmast anarkistisk kreativitet. Under en turné till London, Tokyo och New York följer han musikerna både live och under vedermödorna mellan gigen. Med ett skarpt öga för detaljer närmar han sig den så kallade verkligheten och skapar ett eget tillstånd. Igenkännbart och med oväntade upptäckter bakom varje hörn.

Mårten Nilsson har regisserat flera kortfilmer och varit fotograf på bland annat Vackert väder (1996), Nattbuss 807 (1997), Som en pascha (2011) och Conquering China (2014). Tillsammans med koreografen Gunilla Heilborn och Kim Hiorthøy gjorde han Hur man gör som vann en guldbagge för bästa kortfilm 2008. Trion låg även bakom TV-serien Vi förändrar oss. Mårten Nilsson har även gjort videor till flera av Heilborns dansuppsättningar.

Titel Mårten Nilsson hack i häl på improvisationsmusiker i tre stora städer

Originaltitel Mårten Nilsson hack i häl

År 2016

Längd 9 min

Länder Sverige

Undertexter Engelska

Regissör Mårten Nilsson

Manus Mårten Nilsson