Min ungdoms kärlek

Pricksäkert och ömsint när Mia Hansen-Løve beskriver ung kärlek i all dess omtumlande skörhet.

Camille och Sullivan är oskiljaktiga och djupt förälskade. När Sullivan bestämmer sig för att åka bort ett år ställs förhållandet på hårda prov. I början skriver han ofta, men sedan allt mer sällan för att till sist upphöra helt. Camille har svårt att släppa kärleken, men går till sist vidare och inleder en ny relation. Men så hör Sullivan plötsligt av sig igen och passionen från förr gör sig påmind.

Mia Hansen-Løve (f.1981) träffade den franske regissören Olivier Assayas när hon gick på teaterhögskolan i Paris.  Han gav henne en roll i Mellan två höstar, en upplevelse gav Mia lusten att själv stå bakom kameran. Efter en rad kortfilmer, och några år som skribent på ansedda filmtidningen Cahiers du cinema, kom långfilmsdebuten All is forgiven 2007. Den följdes upp av The Father of My Children som belönades med juryns specialpris på filmfestivalen i Cannes 2009.

TriArt tycker: En skimrande kärlekshistoria skildrad med lätt hand och känsla för detaljer. Känslorna bubblar under ytan, men Hansen Løve har en fin känsla för när det är dags att skruva upp temperaturen och lätta på melankolin. Snyggt!

 

Min ungdoms kärlek

Titel Min ungdoms kärlek

Originaltitel Un amour de jeunesse

År 2012

Längd 110 min

Länder Frankrike

Undertexter Svenska

Språk Franska

Regissör Mia Hansen-Løve

Skådespelare Lola Creton, Sebastian Urzendowsky, Magne-Håvard Brekke

Relaterade: