Miraklet i Lourdes

Miraklet i Lourdes är en stilsäker och laddad uppvisning mellan andliga och mänskliga motsättningar. Den ikonliknande Sylvie Testud i huvudrollen ger filmen ett både realistiskt och absurt eftermäle.

Christine sitter i rullstol efter att ha drabbats av MS, något som påverkat henne starkt och gjort henne både isolerad och ensam. För att bryta mönstret och återgå till sociala sammanhang börjar hon åka på olika gruppresor. När hon åker till mirakelorten Lourdes händer något oväntat ...

Jessica Hausner (f 1972) är en österrikisk filmregissör  och manusförfattare.  Hon har gjort sex filmer sen 1995.  Sitt internationella genombrott fick hon 2001 med Lovely Rita som visades i Cannes (Un Certain Regard), där även hennes nästkommande film Hotel visades 2004.

TriArt tycker: Jessica Hausner är i dag en av Europas mest originella och intressanta regissörer. Hon har tagit upp traditionen från sina landsmän Michael Haneke och Ulrich Seidl, både i stil och civilisationskritik. Kliniskt och distanserat, men samtidigt med fullständig närvaro, tar hon tempen på det andliga tillståndet. Effekten blir både rörande och upprörande, man lämnar filmen uppfylld av tankar och starka känslor. En av 2009 års bästa filmer!

Miraklet i Lourdes

Titel Miraklet i Lourdes

Originaltitel Lourdes

År 2009

Längd 96 min

Länder Österrike

Undertexter Svenska

Språk Franska

Regissör Jessica Hausner

Skådespelare Sylvie Testud, Léa Seydoux, Gilette Barbier

Relaterade: