Miraklet i Viskan

En Lars Molin-inspirerad skröna som lockar till både skratt och gråt

Bjarne driver en flyttfirma tillsammans med sin fru Malin, men det går knackigt och de behöver låna pengar. På andra sidan älven bor Bjarnes svärfar Halvar. De två har aldrig dragit jämnt, vilket bottnar i en 20-årig konflikt fylld av förflugna ord, tjurig stolthet och envis prestige. För att rädda firman ser Malin ingen annan utväg än att gå över älven för att be Halvar att borga för lånet. Ett beslut som får oanade konsekvenser.

John O Olsson (f.1942) inledde sin filmkarriär som fotograf och har jobbat med bland andra Bo Widerberg (Fimpen), Roy Andersson (Giliap) och hustrun Agneta Fagerström-Olsson (Seppan m fl). Han regidebuterade 1980 med Blomstrande tider som han sedan har följt upp med Johnny Rova (1985), Hårga  (1986), Fordringsägare (1988), Här har ju inte ens Ernst Rolf spelat (1991), Break Even (2005), Möbelhandlarens dotter (2006) och Miraklet i Viskan (2014)

TriArt tycker: John O Olsson levererar en mustig historia med lätt hand och får fin uppbackning av skådespelartrion Lassgård, Boysen och Hirdwall.

 

Miraklet i Viskan

Titel Miraklet i Viskan

Originaltitel Miraklet i Viskan

År 2015

Längd 106 min

Länder Sverige

Språk Svenska

Regissör John O Olsson

Skådespelare Rolf Lassgård, Lia Boysen, Ingvar Hirdwall

Utanför TriArt Vad hände sedan?

Relaterade: