Molly Monster och äggmysteriet

Det lilla lyckliga monstret Molly tar med de yngsta på ett nytt spännande äventyr.

Molly Monster bor med sin mamma och pappa och leker som vanligt med sin kompis Edison när mamman plötsligt en dag kläcker ett ägg. Edison blir svartsjuk och tycker att Molly bryr sig alldeles för mycket om ägget. När det är dags för mamma och pappa att åka till Äggön för att kläcka ägget får inte Molly följa med. Hon är för liten! När föräldrarna dessutom glömmer Mollys fina present beger hon sig på egen hand mot äggön, med sällskap av en högst ovillig Edison.

Ted Sieger (f. 1958) är en schweizisk animatör, regissör, producent och författare mest känd för bland annat TV-serien Ted Sieger’s Wildlife (1999) Den fjärde kungen (2006)och sin skapelse Molly Monster.
Michael Ekblad (f. 1960) bor och arbetar som regissör i Malmö. 2004 grundade han animationsstudion Sluggerfilm AB tillsammans med Christian Ryltenius.
Matthias Bruhn (f. 1962) är animatör på Trickstudio Lutterbeck i Köln. Han undervisar i animation på La Poudriere i Valence.

TriArt tycker: Molly Monster och äggmysteriet är ett lika mysigt som uttrycksfyllt äventyr för de yngsta. Här flirtas inte med den äldre publiken utan man fokuserar helt på sin målgrupp. Vilket i det här fallet fungerar alldeles utmärkt!

Molly Monster och äggmysteriet

Titel Molly Monster och äggmysteriet

Originaltitel Molly Monster och äggmysteriet

År 2016

Längd 72 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissörer Ted Sieger, Michael Ekblad, Matthias Bruhn

Skådespelare Stina Rautelin, Ola Forssmed, Özz Nûjen