A Music Story

En musikalisk feelgoodfilm för hela familjen.

Om konsten att hitta sin egen röst. 11-åriga Moa vill jobba med musik som sin pappa, pianisten Anton Widebeck. Men vad ska en musiker göra för att överleva i en värld av digitala plattformar? När Anton får sparken som kapellmästare från Tv-programmet ”Väder vi minns” föreslår hans dotter att han borde skriva en musikal. ”Som Mamma Mia. Det är ju sånt som folk i din och mammas ålder gillar.” Själv bestämmer sig Moa i smyg för att anmäla sig till låtskrivartävlingen ”Syltpopidolerna”.

Anders Widmark har skrivit manus och musik till filmen. Regin står Anna Maria Joakimsdottir Hutri, Roger Westberg och Widmark för. Medverkar gör bland andra Helen Sjöholm, Ace Wilder, Claes Malmberg, Adam Baptiste, Jan Malmsjö, Anders Widmark och Victoria Rönnefall.

Anders själv beskriver filmen som rolig, lättsam och absurd. Man skulle också kalla den för världens längsta musikvideo. Filmen är fullspäckad med nyskrivna låtar som framförs av de medverkande artisterna. Låttexterna för handlingen framåt som i till exempel Like An American Idol som tolkas av Ace Wilder; ”All that´s left for me to do is cry like an American Idol”

”Hur kommer det sig att en pianist plötsligt gör en långfilm?  Vem är det som får berätta en historia? Det är kanske inte konstigare än äldre tiders operakompositörer. På den tiden det inte fanns film så var det operascenen som gällde. Men ”A Music Story” är snarare en popmusikal. Med den här filmen ville vi skapa en berättelse ur musikerns perspektiv och berätta om kärleken till musiken.” – Anders Widmark

Anders Widmark (f. 1963) är pianist och låtskrivare och gör med A Music Story sin filmdebut. Han började att komponera och improvisera på piano vid sju års ålder. Han rör sig obehindrat mellan genrer som blues, jazz och populärmusik. Anders har samarbetat med artister som Esbjörn Svensson, Salem al Fakir, Rebecka Törnqvist, Sara Isaksson och Helen Sjöholm och är tvåfaldig grammisvinnare.

 

A Music Story

Titel A Music Story

Originaltitel A Music Story

År 2019

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissörer Anna Maria Joakimsdottir Hutri, Roger Westberg, Anders Widmark

Skådespelare Victoria Rönnefall, Anders Widmark, Claes Malmberg, Jan Malmsjö, Helen Sjöholm, Ace Wilder

Producenter Lars Petterson

Manus Anders Widmark