Picassos äventyr

Hasse & Tages sista gemensamma film är en av deras allra bästa!

Hasse och Tage skarvar lika hejdlöst som kärleksfullt kring den spanske konstnären Pablo Picassos liv och leverne. Lilla Tomelilla får agera såväl Paris som Madrid, London och New York i den kanske mest infallsrika och påhittiga Svenska Ord-produktionen av dem alla.  

Tage Danielsson (1928 - 1985) tillhör Sveriges mest folkkära underhållare. Han regidebuterade med den tidstypiskt knäppa Svenska bilder, han finslipade sitt regissörskap i Att angöra en brygga och skrev sedan in sig i den svenska filmhistorien som regissör till komiska storverk som exempelvis I huvet på en gammal gubbe, Äppelkriget, Mannen som slutade röka, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och Picassos äventyr. Han låg även bakom flera böcker, revyer och TV- och radioprogram. Inte minst är han hjärnan bakom P1:s Sommar.

TriArt tycker: Uppbackade av en skådespelarensemble som de flesta bara kan drömma om släpper Hasse & Tage loss fantasin och bjuder in till en anarkistiskt påhittig lekstuga som inte liknar mycket annat. Har man dessutom Per Åhlin ombord som idéspruta och animatör, ja då är man som det brukar heta - hemma.

Picassos äventyr

Titel Picassos äventyr

Originaltitel Picassos äventyr

År 1978

Längd 115 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissör Tage Danielsson

Skådespelare Birgitta Andersson, Gösta Ekman, Hans Alfredson, Magnus Härenstam, Margaretha Krook, Per Oscarsson, Lena Olin

Producenter Staffan Hedquist

Manus Hans Alfredson, Tage Danielsson

Relaterade: