The Place Beyond The Pines

Derek Cianfrance följer upp fina Blue valentine med en snygg historia som både griper tag och överraskar. Ju mindre man vet om The Place Beyond The Pines innan man ser den, desto bättre.

Stuntföraren Luke uppträder på cirkus med sin motorcykel. Efter en show dyker hans före detta flickvän upp och berättar att han har en ettårig son. Beskedet får honom att bestämma sig för att snabbt tjäna ihop pengar så att sonen ska få en dräglig tillvaro. Samtidigt kämpar rookien Avery för att stiga i graderna inom poliskåren. När deras vägar korsas anar de inte att det är ett möte som kommer att förändra båda deras liv i grunden.

Derek Cianfrance är utbildad på University of Colorado, där bland andra avante garde-storheter som Stan Brakhage och Phil Solomon undervisade. Han långfilmsdebuterade med Brother Tied, men det var hans andra film Blue Valentine som blev det stora genombrottet. Uppföljaren The Place Beyond The Pines befäster Cianfrances ställning som en av de mer intressanta amerikanska regissörna idag.

TriArt tycker: Snyggt och genomarbetat in i minsta detalj. Kul att få se Bradley Cooper visa vad han kan i en riktig roll, även om det är Ryan Gosling som stjäl showen. Igen.  

 

The Place Beyond The Pines

Titel The Place Beyond The Pines

Originaltitel The Place Beyond The Pines

År 2013

Längd 140 min

Länder USA

Språk Engelska

Regissör Derek Cianfrance

Skådespelare Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper

Relaterade: