Racer and the Jailbird

Matthias Schoenaerts och Adèle Exarchopoulos i en stilren "amour noir"

När Gino träffar Bénédicte uppstår kärlek vid första ögonkastet. Passionerat, kravlöst och skrämmande. Hon är racerförare i pappans stall. Gino är en vanlig kille, cool och snygg. Men han döljer något. Hans hemlighet är av den typen som kan hota livet på både honom och hans omgivning. Tillsammans måste de nu kämpa mot ödet, förnuftet och sina egna svagheter för att rädda sin kärlek.

Mïchael R. Roskam (f. 1972) är utbildad på St. Lucas Academy of Fine Arts i Bryssel, 2005 tog han examen på Binger Film Institute i Amsterdam med inriktning på manus och manusutveckling. Han har även arbetat som journalist på den flamländska tidningen De Morgen. Racer and the jailbird är hans tredje långfilm efter den Oscarnominerade debuten Bullhead och den Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace-ledda The Drop.

TriArt tycker: Mïchael R. Roskam är tillbaka i Belgien och följer upp den hårdkokta debuten Bullhead med en snäppet mjukare historia. En omöjlig kärlekshistoria eller, som regissören själv kallar det, en adrenalinstinn "amour noir" fylld av hjärta, puls och bankrån.

 

Racer and the Jailbird

Titel Racer and the Jailbird

Originaltitel Le fidèle

År 2017

Längd 130 min

Länder Belgien

Undertexter Svenska

Språk Franska

Regissör Michael R Roskam

Skådespelare Adèle Exarchopoulos, Matthias Schoenaerts

Producenter Pierre-Ange Le Pogam, Bert van Langendonck

Relaterade: