Revolt

Jens Lien tar fram punkaren inom sig och bjuder på en rebelliskt färgstark far-och son-historia.

En dag 1979 går Magnus och Nikolaj - far och son - in i den absoluta väggen. Magnus är arkitekt, hippie och fritänkare. I en miljö där idealen är att vara så lika varandra, och tänka så lika som möjligt skiljer han sig rejält mot andra föräldrar. Magnus står alltid upp för sin son och ger honom villkorslöst stöd. Också när Nikolaj bestämmer sig för att ge fan i allt och kasta sig in i sin protestmiljö - punken. Men hur protesterar man mot någon som stöttar en i allt?

Jens Lien (f. 1967) utbildade sig på London International Film School och debuterade 2003 med Johnny Vang. Men det var Den Brysomme mannen 2006, som blev hans internationella genombrott. I sin nästa film Revolt (2011) lyckades han övertyga Sex Pistols/P.I.L-frontaren John Lydon att ställa upp för en mindre roll.

TriArt tycker: Jens Lien visade redan i den Den brysomme mannen att han kan hantera oberäkneliga män som utmanar konformismen. I Revolt tar han det ett steg längre och blandar friskt absurd komik med gripande allvar. En fin växa-upp-historia kryddad med två fingrar rakt upp i luften.

 

Revolt

Titel Revolt

Originaltitel Sønner av Norge

År 2011

Längd 87 min

Länder Norge

Undertexter Svenska

Språk Norska

Regissör Jens Lien

Skådespelare Sven Nordin, Åsmund Hoeg, John Lydon

Relaterade: