Rötmånad

Janne Halldoffs makabra sommarfars både utnyttjar och driver med det sena sextiotalets sexvåg.

Assar får en oväntad överraskning när hans fru Sally, som han trodde var död, återvänder till deras sommarhus efter flera års frånvaro. Hon har planer på att starta en bordell och dottern Bella får agera lockbete åt männen på ön. Assar blir allt mer förtvivlad över situationen och gillrar en fälla för att bli av med sin fru. Den här gången för gott …

Jan Halldoff (f. 1939) inledde sin karriär som fotograf. 1964 gjorde han sin filmdebut som stillbildsfotograf på Vilgot Sjömans 491. Två år senare långfilmsdebuterade han som regissör med Myten. Manus var skrivet av författaren Stig Claesson och de två skulle fortsätta samarbetet i Livet är stenkul (1967) och Ola och Julia (1967). Halldoff var som mest produktiv under 70-talet då han gjorde filmer som Rötmånad (1970), Det sista äventyret (1974), Polare (1976) och Jack (1976) med flera i rask takt. Det sista äventyret vann Guldbaggen för bästa film 1974.
För övrigt var det (enligt obekräftade källor) Jan Halldoff som först myntade ordet ”rulle” om film.

TriArt tycker: En av svensk films mer udda alster, en svårgreppad sommarfars som både är en del av och driver med samtidens sexploationfilmer. Underhållande, makaber och inte så lite ångestladdad.

Rötmånad

Titel Rötmånad

Originaltitel Rötmånad

År 1970

Längd 104 min

Länder Svenska

Undertexter Svenska

Språk svenska, Svenska

Regissör Jan Halldoff

Skådespelare Ulla Sjöblom, Carl-Gustaf Lindstedt, Christina Lindberg, Ernst Günther

Producenter Bengt Forslund

Manus Bengt Forslund, Jan Halldoff, Lars Forsell

Relaterade: