Sådan far, sådan son

En finkänslig tankeställare från mästaren Hirokazu Kore-eda!

Ryota är en framgångsrik arkitekt som bor i Tokyo med frun Midori och sexåriga sonen Keita. När de får beskedet att Keita förväxlats efter förlossningen och att deras biologiska barn egentligen bor med en annan familj så rämnar tillvaron. Sjukhuset råder dem att byta tillbaka barnen. Kvalfyllda bestämmer de sig för att följa rekommendationen. Men hur byter man någon man fostrat som sitt eget barn?

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) började sin filmiska bana med att göra dokumentärer för TV. Han hyllades stort för flera av dem och 1995 långfilmsdebuterade han med Maborosi som togs ut och prisades vid Venedigs filmfestival. Efter det har Kore-eda haft en stadig produktionstakt och med filmer som Efter livet, Barnen som inte fanns och Still Walking räknas han till Japans främsta filmskapare. Som familjeskildrare med ett absolut gehör för mänskliga relationer är han en värdig arvtagare till den japanska mästaren i genren - Yasujiro Ozu.

TriArt tycker: Kore-eda serverar ännu ett gripande familjedrama med både pondus och varm humor. Utan att bli gråtmild levererar han en av årets mest rörande filmer.

 

Sådan far, sådan son

Titel Sådan far, sådan son

Originaltitel Soshite chichi ni naru

År 2013

Längd 121 min

Länder Japan

Språk Japanska

Regissör Hirokazu Kore-eda

Skådespelare Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yoko Maki

Relaterade: