Shame

Michael Fassbender är lika intensiv som desperat när han porträtterar sexmissbrukaren Brandon i Steve McQueens omtumlande Shame.

Brandon lever på sin fasad, han är snygg, har ett välbetalt jobb och bor i en fin lägenhet på Manhattan. Men på insidan är det tomt. Det sterila känslolivet fylls tvångsmässigt med sex och porr. Saker som han kan kontrollera. Men när hans syster dyker upp som ett öppet sår, blir det betydligt svårare att skärma sig från känslorna.Med ett skarpt öga för detaljer och en förmåga att få det bästa ur sina skådespelare tillhör britten Steve McQueen de mer spännande regissörerna i sin generation. Han slog igenom på konstscenen med en rad experimentella videoinstallationer innan han filmdebuterade med Cannes-vinnaren Hunger som också banade vägen för Michael Fassbenders karriär.

TriArt tycker: En lika elegant som rå djupdykning en missbrukares psyke. Kombinationen McQueen/Fassbender fortsätter att imponera stort. Kul också att äntligen se Carey Mulligan i en roll som ger henne utrymme att visa vad hon går för. Se!

 

Shame

Titel Shame

Originaltitel Shame

År 2011

Längd 99 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Steve McQueen

Skådespelare Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale

Relaterade: