Shooting Dogs

När hundarna i Rwanda äter liken på gatorna blir de ett hälsoproblem och FN-soldaterna får i uppdrag att skjuta dem, men soldaterna får inte göra något åt dem som slaktar människor med machete.

Joe Connor är lärare på den skola som den belgiska FN-styrkan väljer att använda som bas när oroligheterna bryter ut i Rwanda. När de flesta andra västerlänningar lämnar landet åt sitt öde, väljer Connor att stanna i landet. Han blir snabbt vän med missionären Christopher och tillsammans ser de till att skolan blir en frizon för Tutsi-flyktingar. Men efter fem dagar av människoslakt utanför murarna bestämmer sig FN för att dra tillbaka sina trupper. Människorna som de skulle hjälpa lämnas kvar utan skydd. Och utan hopp.

David Belton, producent och manusförfattare till Shooting Dogs, arbetade som korrespondent för BBC i Rwanda när oroligheterna bröt ut. Filmen är inspelad på plats och några skådespelare i birollerna är överlevande från den blodiga massakern.

TriArt tycker: Mörkare och mindre tillrättalagd än Hotel Rwanda som rör sig inom samma område. Shooting Dogs är en obehaglig påminnelse om ett brutalt folkmord, fast här handlar det mer om ett mänskligt drama än om politiska plakattexter. John Hurt är inte oväntat utmärkt i rollen som desillusionerad präst.

Shooting Dogs

Titel Shooting Dogs

Originaltitel Shooting Dogs

År 2007

Längd 115 min

Länder Storbritannien

Språk Engelska

Regissör Michael Caton-Jones

Skådespelare John Hurt, Hugh Dancy, Claire-Hope Ashitey

Relaterade: