Silvana - Väck mig när ni vaknat

"Vi står över jantelagen, jag är ett statement, när du ser mig, se dig" - Silvana Imam (I min zon)

Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. I ”Silvana- Väck mig när ni vaknat” får vi följa henne på nära håll från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek.

Det är en unik skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar. Eller helt enkelt Silvana Imam bakom den offentliga mediebilden.

TriArt tycker: Ett både nära och personligt porträtt av en artist med ett uttryck som är större än hennes musik.

"En portion unik power-artist, en del queer-empowerment och en stor skopa entertainment har de tre regissörerna Mika Gustafson, Olivia Kastebring och Christina Tsiobanelis lyckats blanda ihop i denna Guldbaggebelönade dokumentärpärla. Porträttet av en av Sveriges främsta ”third culture kids” Silvana Imam, berättar inte bara om den slingriga vägen att som icke-normativ växa upp i Sverige utan fångar briljant upp de utmaningarna och förväntningar som finns på våra förebilder och idoler idag. Lägg till en kärlekshistoria som griper tag även i den mest hopplösa cynikern, och receptet är klart. Silvana – väck mig när ni vaknat är den energiboost som så ofta eftersöks i Svensk film och över tid kommer filmens betydelse att växa såväl nationellt som internationellt." - Jonas Pedersen Hardebrant
 

 

 

 

Silvana - Väck mig när ni vaknat

Titel Silvana - Väck mig när ni vaknat

Originaltitel Silvana - Väck mig när ni vaknat

År 2017

Längd 95 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissörer Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

Medverkande Silvana Imam, Beatrice Eli

Producenter Stina Gardell, Anna Weitz

Manus Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

Relaterade: