Släpp fångarne loss - det är vår!

Tage Danielssons infallsrika familjefars andas både humanism och lekfullhet

OBS! Ej svensk text

Surrealism, fars och humanism blandas med säker hand av Tage Danielsson. Inspirerad av Birger Sjöbergs visa målar han upp en lekfull historia där Frida och hennes långe vän vill ge fångarna en chans till frihet och återanpassning. En av fångarna som släpps fri, Harald Hansson, återfaller dock i brott och begår inbrott hos rådmannen där han gör ett outplånligt intryck på dennes dotter. Upp över öronen förälskad i Harald inleder hon en rad fantasifulla fritagningsförsök …

Tage Danielsson (1928 - 1985) tillhör Sveriges mest folkkära underhållare. Han regidebuterade med den tidstypiskt knäppa Svenska bilder, han finslipade sitt regissörskap i Att angöra en brygga och skrev sedan in sig i den svenska filmhistorien som regissör till komiska storverk som exempelvis I huvet på en gammal gubbe, Äppelkriget, Mannen som slutade röka, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och Picassos äventyr. Han låg även bakom flera böcker, revyer och TV- och radioprogram. Inte minst är han hjärnan bakom P1:s Sommar.

TriArt tycker: Tage Danielsson snitsiga inlägg i 70-talets kriminalvårdsdebatt samlar dåtidens komikerelit och bjuder på lekfull crazyhumor av finaste märke.

Släpp fångarne loss - det är vår!

Titel Släpp fångarne loss - det är vår!

Originaltitel Släpp fångarne loss - det är vår!

År 1975

Längd 102 min

Länder Sverige

Språk Svenska

Regissör Tage Danielsson

Skådespelare Ernst-Hugo Järegård, Gösta Ekman, Hans Alfredson, Margaretha Krook, Lena Nyman

Manus Tage Danielsson

Relaterade: