Speglingar

Sara Broos målar ett djupt personligt porträtt av sin mor - Karin Broos

Filmaren Sara Broos bjöd sin mamma, konstnären Karin Broos, på en semesterresa i samband med hennes 60-årssdag. Ett försök att komma henne närmare som istället blev en djupt personlig film. En film om den komplexa relationen mellan mor och dotter, om djup och yta, om konst och sjukdomar, symbios och avstånd. Allvar blandas med humor genom arkivbilder, målningar, dagboksanteckningar, vardagsliv och iscensatta drömmar.

Sara Broos, född i Hagfors och verksam i Sunne och Berlin. Har tidigare främst gjort kortfilmer och videoinstallationer. Hon långfilmsdebuterade 2012 med dokumentären För Dig Naken, en kärlekshistoria med Lars Lerin och Manoel Marques. Filmen vann pris för bästa dokumentär på Göteborg Filmfestival och bästa nordiska dokumentär på Nordic Docs. 2015 gjorde hon kortfilmen Hemland med Raghad Kanawati och Morten Harket. Filmen ingick i SVT:s och SFI:s satsning Fans. 2014 tilldelades Sara Broos Bo Widerbergstipendiet och 2015 Frödingstipendiet med motiveringen ”Som filmare har Sara Broos utvecklat ett bildspråk som både är vackert och poetiskt och gestaltar människans inre. Hon har en intuitiv fingertoppskänsla som skickligt balanserar det personliga med det allmängiltiga.” Sara driver produktionsbolaget Broos Film och är konstnärlig ledare för yrkeshögskoleutbildningen Manusförfattare på Alma Löv Museum.

TriArt tycker: Sara Broos har hittat sin egen väg och levererar en suggestiv film om livet, konsten och förhållandet med sin mor.

 

Speglingar

Titel Speglingar

Originaltitel Speglingar

År 2016

Längd 80 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissör Sara Broos

Medverkande Karin Broos, Sara Broos, Marc Broos

Producenter Sara Broos

Manus Sara Broos

Relaterade: