Tel Aviv on fire

Smart satir om en ohållbar situation

Salam, en charmig Palestinier jobbar som praktikant på en populär palestinsk såpopera: ”Tel Aviv on Fire”. För att komma till TV-studion måste han varje dag passera den Israeliska gränskontrollen. En dag möter han checkpoint-befälet, Assi, vars hustru är ett stort fan av såpan. Salam inser snabbt att Assis idéer ger honom en chans att snabbt avancera i sin karriär som manusförfattare. Men han möter motstånd när Assis idéer plötsligt går stick i stäv med hur producenterna vill att serien ska sluta. En djärv och varmhjärtad komedi som ser Israel/Palestina-konflikten med nya ögon

Sameh Zoabi (F. 1975) långfilmsdebuterade med Under the same sun (2013) och tillhör Israels mer uppmärksammade regissörer. Tel Aviv on fire (2018) premiärvisades på filmfestivalen i Venedig och belönades med INterimpriset och skådespelarpriset i sektionen Orrizonti.

TriArt tycker: En sympatisk satir som utan att tappa respekt lyckas skildra Israel/Palestina-konflikten ur ett betydligt lättsammare perspektiv än vad vi är vana vid.

Tel Aviv on fire

Titel Tel Aviv on fire

Originaltitel Tel Aviv on Fire

År 2018

Längd 100 min

Länder Israel

Undertexter Svenska

Språk Arabiska, Hebreiska

Regissör Sameh Zoabi

Skådespelare Kais Nashif, Lubna Azabel, Yaniv Biton

Manus Dan Kleinman, Sameh Zoabi

Relaterade: