Trion från Belleville

Följ med på ett extra äventyrligt Tour de France i en av de roligaste, mest fantasifulla och svängigaste tecknade filmerna i modern tid.

Madame Souza upptäcker att den melankoliske och föräldralöse pojken Champion har en verklig passion och talang: cykling. Hon köper en trehjuling till honom och som vuxen blir han en lovande cyklist. Under sitt första Tour de France blir han dessvärre kidnappad av den franska maffian. Souza och hunden Bruno ser inget annat råd än att följa maffian världen över för att befria Champion.

Sylvain Chomet (f. 1963) studerade konst på gymnasiet. Han jobbade med animation hos Richard Purdum Studio i London och senare som frilansare med diverse reklamprojekt. Chomet har släppt både serieromaner och animerade filmer. Förutom den uppmärksammade Trion från Belleville, har Chomet även gjort Illusionisten, Attila Marcel, ett av Paris, je t'aime-avsnitten samt den kommande The Thousand Miles, inspirerad av Fellinis verk.

TriArt tycker: Egensinnigt, roligt, spännande och sprängfyllt av fantasi i varje detalj. Dessutom med ett driv i musiken som får en att vilja stampa foten i takt med Madame Souza, Bruno och Champions.

Trion från Belleville

Titel Trion från Belleville

Originaltitel Les triplettes de Belleville

År 2003

Längd 78 min

Länder Frankrike

Undertexter Svenska

Språk Franska

Regissör Sylvain Chomet

Producenter Didier Brunner, Vivien van Fleteren

Manus Sylvain Chomet

Relaterade: