The Trip

Kompiskomedin når nya höjder när Michael Winterbottom låter Steve Coogan och Rob Brydon improvisera sig fram på den brittiska landsbygden uppfyllda av självömkan, sarkasmer och en aldrig sinande ström av mer eller mindre träffsäkra imitationer.

Fenomenalt dryge Steve Coogan har fått i uppdrag av en tidning att testa en rad lyxrestauranger på den brittiska landsbygden. Han ser framför sig ett par romantiska dagar tillsammans med flickvännen. Men när hon plötsligt ställer in, väljer han, hellre än att resa ensam, att ta med sig vännen Rob Brydon och den romantiska resan urartar snabbt i skarp metahumor, sylvassa sarkasmer och kulinariska upplevelser som inte liknar någonting annat.

Filmkameleonten Michael Winterbottom har klippt samman de bästa bitarna och gjort en koncentrerad version av sin egen TV-serie. Att Steve Coogan och Rob Brydon har en speciell kemi tillsammans var tydligt redan i Winterbottoms Tristram Shandy som på många sätt kan ses som en sorts en prequel till The Trip.

TriArt tycker: Steve Coogan och Rob Brydon kompletterar varandra fint i en vässad roadmovie fylld av manlig fåfänga, rapp humor och ett lika tragiskt som stort hjärta.  

 

The Trip

Titel The Trip

Originaltitel The Trip

År 2010

Längd 107 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Michael Winterbottom

Skådespelare Rob Brydon, Steve Coogan, Ben Stiller

Relaterade: