Venus

Peter O’Toole glöder i sin avskedsroll!

De åldrade skådespelarna Maurice och Ian fick aldrig se sina karriärer ta den fart som de drömde om. Nu tillbringar de dagarna med att diskutera sina krämpor, eller förbereda Maurices senaste inhopp som lik i en TV-serie. Men så dyker upp Ians sondotter Jessie upp. Den gamle charmören Maurice är betydligt mer förtjust över hennes närvaro än Ian och beslutar sig för att visa Jessie det bästa av vad London har att erbjuda. Med nyfunnen kraft bestämmer Maurice sig för att ge henne en lektion i livsvisdom, men inser snart att han har en hel del kvar att lära…

Roger Michell (f. 1956) inledde sin karriär som regiassistent på brittiska Royal Court Theatre där han bland annat jobbade med John Osborne och Samuel Beckett. Han lämnade teatern 1979 och började skriva eget material. 1993 regisserade han en TV-version av Hanif Kuresheis Förorternas Buddha. Det blev första mötet mellan dem och de har sedan fortsatt jobba genom åren och gjort några av Michells finaste filmer tillsammans.

TriArt tycker: Peter O’Toole är perfekt castad som den åldrade dandyn och ger Venus både stuns och svärta. Roger Michell och Hanif Kureshei har lagat ihop en komedi med smak av såväl vemod, som sorg och livslust. Ett värdigt avslut på O’Tooles karriär.

Venus

Titel Venus

Originaltitel Venus

År 2011

Längd 95 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Roger Michell

Skådespelare Peter O’Toole, Leslie Philips, Vanessa Redgrave

Relaterade: