Weathering with you

Från regissören till den hyllade världssuccén YOUR NAME kommer nu ännu ett stormande magiskt äventyr!

16-­åriga studenten Hodaka har rymt från sitt hem på en isolerad ö och flyttat till Tokyo. Utan pengar hamnar han snabbt på gatan och dagarna flyter på i ensamhet tills Hodaka äntligen får jobb som skribent för ett ockult magasin. I Tokyo är vädret ovanligt dystert och regnet tycks aldrig sluta. Men plötsligt en dag möter han Hina, en ung och orädd föräldralös tjej med en alldeles särskild förmåga, kraften att stoppa regnet och göra himlen klar.

Makoto Shinkai ger liv åt Tokyo på ett hisnande sätt och mötet mellan Hina, Hodaka och vädrets makter lämnar ingen oberörd.

Jag bestämde mig för vädertemat eftersom det är något vi alla bekymrar oss över och förhåller oss till, trots att himlen är så långt bort. Det aggressiva regnandet som filmen skildrar är delvis inspirerat av de senaste årens extrema väderfenomen. Japan brukade ha fyra tydliga årstider som vi var stolta över. Men under de senaste åren har väder blivit något hotfullt för människan, något som vi måste förbereda oss inför. Det är skrämmande!” – Makoto Shinkai

Makoto Shinkai har ända sedan debuten, kortfilmen Hoshi no koe (Voices from a Distant Star, 2002) hyllats av många som Hayao Miyazakis tronföljare inom anime­genren. Hans femte film, Your Name, blev en enorm världssuccé och den enda anime­film utanför Studio Ghibli som spelat in över 10 miljarder yen på hemmaplan. Weathering with you, som hade sin inhemska premiär den 19 juli 2019, tycks följa i samma framgångsrika fotspår.

 

Weathering with you

Titel Weathering with you

Originaltitel Tenki no Ko

År 2019

Längd 111 min

Länder Japan

Undertexter Svenska

Språk Japanska

Regissör Makoto Shinkai

Skådespelare Kotaro Daigo, Nana Mori

Producenter Genki Kawamura

Manus Makoto Shinkai

Relaterade: