Your Name

Your Name är en skimrande vacker historia, fylld av smart humor, äventyr, fantasi och ett stort romantiskt hjärta.

När Taki vaknar så har han en känsla av att han har drömt något viktigt. Han var i ett främmande rum och i en annan kropp … en flickas kropp. I en annan del av Japan drömmer Mitsuha om ett annat liv, ett liv så långt bort från sin hemby som möjligt. Hon önskar att hon var en snygg kille från Tokyo. En dröm som besannas när hon somnar. Plötsligt lever Mitsuha Takis liv i Takis kropp och vice versa. När de vaknar har de återvänt till sig själva, men när natten kommer byter de kropp igen. Samtidigt som de, lite fumligt, försöker vänja sig vid att vara den andre så anar de att det finns en djupare orsak till varför det sker, frågan är bara vad..?

”Jag ville beskriva spänningen och känslorna som du upplever som tonåring. Det är huvudtemat. Att de byter kropp med varandra är inte det viktiga, det är bara rekvisita.”
– Makoto Shinkai

Makoto Shinkai har ända sedan debuten, kortfilmen Hoshi no koe (Voices from a Distant Star, 2002) hyllats av många som Hayao Miyazakis tronföljare inom anime-genren. Your Name är Shinkais femte långfilm och den enda anime-film utanför Studio Ghibli som spelat in över 10 miljarder Yen på hemmaplan.

TriArt tycker: Skimrande snygg anime med en fantasi och detaljrikedom i Miyazaki-klass. Att den är en av de senaste årens största biosuccéer i hemlandet är inte svårt att förstå. Smart, välgjort och fängslande.

Your Name

Titel Your Name

Originaltitel Kimi no nawa wa

År 2016

Längd 106 min

Länder Japan

Undertexter Svenska

Språk Japanska

Regissör Makoto Shinkai

Skådespelare Yohio, Nova Miller, Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi

Producenter Noritaka Kawagushi, Genki Kawamura

Manus Makoto Shinkai

Utanför TriArt Little White Lies intervjuar Makoto Shinkai