Om TriArt

TriArt Film är ett svenskt inköps- och distributionsbolag som grundades 2010. Vår ambition och inriktning är att vara det ledande kvalitetsfilmsbolaget i Sverige. Vi presenterar nya talanger och begåvningar i lika hög grad som vi hyllar gamla mästare. Vi vill visa att det kommer bra filmer från alla världens kontinenter.

TriArt film arbetar med alla visningsformer! Att biografen fortfarande (och antagligen alltid) kommer att vara ett unikt visningsrum är nog de flesta överens om. Men biografer finns bara på vissa orter och många filmer får inte plats eller får bara korta spelningar. Konkurrensen om utrymmet är stenhårt och tålamodet att låta mindre omtalade filmer hitta sin publik är ofta inte särskilt stort. Därför satsar TriArt Film på en egen streamingtjänst.
Att ge människor möjligheten att streama kvalitetsfilm är viktigt för oss.  Dels för att det är en av de mest demokratiska visningsformerna. Alla kan använda den, oavsett vem man är eller var man lever. Kvalitetsfilmen är alltid hotad till marginalisering eftersom den är i minoritet. Därför är TriArt.se viktigt, hela bolagets profil handlar om mångfald och att sprida bra och angelägna filmer. Vi har handplockat alla titlar på tjänsten för att därmed ge publiken en kvalitetsgaranti. Filmer från länder som sällan är representerade på svenska biografer ska ha sina givna platser. För att göra det lättare finns också rekommendationer från oss som jobbar på TriArt Film.

Med ett handplockat filmutbud, artiklar, intervjuer och aktiva diskussioner ska vi göra TriArt.se till en resurs som ingen filmintresserad person I Sverige kan eller vill vara utan. Detta är filmpolitik, men också en kärleksförklaring från oss till de filmskapare som gör film för att de har något viktigt att berätta och för att de älskar mediet.

Välkomna!

KONTAKTUPPGIFTER

Eva Esseen Arndorff, vd / marknadschef: eva@triart.se

Mattias Nohrborg, inköpschef: mattias.nohrborg@triart.se

Jonas Pedersen Hardebrant, distributionschef: jonas@triart.se

Per Löwendahl, redaktör TriArt.se: per.lowendahl@triart.se

Elin Andersson, produktionskoordinator: elin.andersson@triart.se